2020-10-07 12:55Nyheter

Digital presentation av Textilias Hållbarhetstipendiat 2020 Vividye

Årets vinnare av Textilias Hållbarhetsstipendium Vividye erbjuder en ny teknologi för att trycka färg och mönster på textilier som sedan enkelt går att tvättas bort och möjliggöra återanvändning av textilen vilket förlänger deras livslängd.

Välkommen att delta på vår digitala prisutdelning och presentation av årets Hållbarhetstipendiat.  

Agenda

10:00 Jonas Olaison, Hållbarhetschef Textilia hälsar välkomna och ger en introduktion till Hållbar textilservice och Textilias Hållbarhetstipendium. 

10:10 Vividye, årets Hållbarhetstipendiat presenterar sitt arbete och hur vividye teknologin kan lösa viktiga utmaningar inom textilindustrin.  

10:45 Prisutdelning. Tid för frågor. Avslut

 

Datum: fredag den 23 oktober

Tid: kl. 10:00-11:00

Plats: Onlinemöte via Teams (länk kommer via e-post efter anmälan)

Anmälan: Anmäl dig via e-post kommunikation@textilia.se

 

 

Om Textilias hållbarhetstipendium
Textilia har premierat forskning och utveckling för att långsiktigt minska miljöpåverkan i framtidens textilservice genom sitt stipendium sedan 2013.Om Textilia

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård och omsorgssektorn i Norden. Det betyder bland annat att vi varje dag tvättar och levererar 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet. Vi är ca 650 anställda och har produktionsanläggningar i Boden, Långsele, Rimbo, Göteborg, Karlskrona, Örebro och Malmö. Huvudkontor i Örebro. Textilia omsätter cirka 650 mkr per år. Läs mer på textilia.se

Kontaktpersoner

Anna Hallberg
Kommunikationschef
Anna Hallberg

Relaterade nyheter