2022-04-01 05:45Pressmeddelande

Patrick Olsson ny VD på Textilia

Patrick Olsson blir ny VD för Textilia.Patrick Olsson blir ny VD för Textilia.

Textilias styrelse har utsett Patrick Olsson till ny VD för Textilia. Han efterträder Fredrik Lagerkvist som efter 10 år på VD posten går vidare mot uppdrag utanför koncernen.

Patrick Olsson har en gedigen erfarenhet från industribranschen likväl som textilservicebranschen då han närmast kommer från tjänsten som driftchef på Textilia. Dessförinnan har Patrick innehaft olika roller inom tillverkande industri bland annat som VP Manufacturing and Supply Chain på Velcora Holding AB och Teknikchef på Colfax Fluid Handling.

” Patrick överensstämmer helt med den ledare som passar för Textilia och jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera Patrick som VD för verksamheten, säger Textilias ägare och tillika Styrelseordförande Anders Thorgaard.

Patrick Olsson tillträder sitt uppdrag som VD för Textilia den 1 april.

” Jag ser fram emot att påbörja mitt uppdrag och tillsammans med styrelsen och medarbetarna inom Textilia få fortsätta att utveckla bolaget framåt. Textilia är ett välskött bolag med en långsiktig ägare, som delar min grundsyn, i vad som krävs för att säkerställa en fortsatt framgångsrik utveckling”, avslutar Patrick Olsson.

 

För mer information

  • Anders Thorgaard, Ägare och Styrelseordförande Textilia +45 224 917 10
  • Patrick Olsson, VD Textilia +46 768-29 59 45


Om Textilia

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård och omsorgssektorn i Norden. Det betyder bland annat att vi varje dag tvättar och levererar 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet. Vi är ca 650 anställda och har produktionsanläggningar i Boden, Långsele, Rimbo, Göteborg, Karlskrona, Örebro och Malmö. Huvudkontor i Örebro. Textilia omsätter cirka 750 mkr per år. Läs mer på textilia.se