2022-08-02 05:00Pressmeddelande

Textilia förvärvar JD Tvätten  

Textilia köper JD Tvätten med säte i Umeå. JD Tvätten består av 35 medarbetare och är specialiserade på textilservice för hotell, restaurang och konferensanläggningar. Förvärvet är en strategiskt viktig del av Textilias satsning på hotell, restaurang och catering (HoReCa).   

 JD Tvätten är certifierade enligt Svanen och omsätter ca 40 MSEK. 2012 blev verksamheten utsedd till årets gasellbolag i Västerbotten av DI.

” Vi är mycket glada över förvärvet av JD Tvätten. Det känns som en riktigt bra matchning då JD Tvätten inte bara förstärker Textilia inom HoReCa-området och bidrar till att utöka vår närvaro med specialiserade tvätterier utan även delar gemensamma värderingar och syn på hållbarhet” säger Patrick Olsson, VD Textilia

JD Tvätten har anor från början av 1970-talet då en av medgrundarna Gunnar Larsson jobbade och drev Vilhelmina Tvätten. Under 2007 bildades JD Tvätten i Umeå av Jimmy Åström, Daniel Olofsson och Gunnar Larsson.

Jimmy och Daniel kommer att fortsätta jobba kvar inom verksamheten.

” Det som känns extra glädjande är att vi hittat en bra modell i Textilia som både affärsmässigt och kulturellt liknar JD Tvätten, vilket varit viktigt för oss i processen ” säger Daniel Olofsson, JD Tvätten.  

” Nu ser vi fram emot att tillsammans med Textilia få fortsätta växa och serva våra kunder” avslutar Jimmy Åström, JD Tvätten

Textilia HoReCa är ett affärsområde inom Textiliakoncernen med fokus på högkvalitativ och skräddarsydd textilservice för hotell, restaurang och catering. Sedan tidigare finns specialiserade tvätterier i Malmö och Göteborg där nu förvärvet av JD tvätten i Umeå blir ett viktigt tillskott till affärsområdet.  

För mer information

Patrick Olsson, VD Textilia, Telefon +46 768 29 59 45

Jimmy Åström, JD tvätten, Telefon +46 738 13 06 74  

Daniel Olofsson, JD tvätten. Telefon +46 70 228 65 57

 


Om Textilia

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård och omsorgssektorn i Norden. Det betyder bland annat att vi varje dag tvättar och levererar 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet. Vi är ca 650 anställda och har produktionsanläggningar i Boden, Långsele, Rimbo, Göteborg, Karlskrona, Örebro och Malmö. Huvudkontor i Örebro. Textilia omsätter cirka 750 mkr per år. Läs mer på textilia.se

Kontaktpersoner

Anna Hallberg
Kommunikationschef
Anna Hallberg