2021-10-05 06:00Pressmeddelande

Textilia i Örebro tvingas varsla 33 medarbetare om uppsägning 

Textilia på Idrottsvägen 35 i ÖrebroTextilia på Idrottsvägen 35 i Örebro

Textilia, som hanterar tvätt och textilservice åt region Örebro län sedan många år tillbaka, varslar 33 medarbetare om uppsägning. Anledningen är den pågående upphandlingen av det nya tvätt och textilserviceavtalet åt region Örebro län.  

Hos Textilia på Idrottsvägen i Örebro arbetar 104 medarbetare med att tvätta och hantera arbetskläder och andra textilier åt region Örebro län men även åt kunder såsom region Värmland och Örebro kommun. Nu tvingas tvätterier varsla närmare en tredjedel av personalen.  

” Region Örebro län är tvätteriets allra största kund och står för över en tredjedel av volymen. En volym som nu riskerar att försvinna på ett bräde berättar Niklas Alpvik, Platschef i Örebro.  

Om Textilia förlorar avtalet med region Örebro län försvinner 33 arbetstillfällen, främst i produktion men även på tjänstemannasidan.  

” Det är fruktansvärt ledsamt att behöva lämna ett sådant här besked, men med mindre än fem månader kvar tills det nya avtalet träder i kraft och med många anställda som har sex månaders uppsägningstid så har vi inget annat val än att varsla om uppsägning, säger Fredrik Lagerkvist, VD Textilia.   

Fredrik fortsätter;  ”Vi har haft ett gott samarbete med region Örebro län under många år och vi har lämnat in ett mycket konkurrenskraftigt anbud med fokus på både pris och efterfrågade kvalitetskriterier inom innovation och hållbarhet. Nu kan vi bara hålla tummarna på att vi vinner, så att våra medarbetare kan ha kvar jobben i Örebro  

Anbuden lämnades in den 1 oktober. Det nya avtalet beräknas träda i kraft 2022-03-01 

För mer information; 

Fredrik Lagerkvist, VD Textilia Telefon: 073-852 18 61 

Niklas Alpvik, Platschef Textilia Örebro Telefon: 019-194517 


Om Textilia

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård och omsorgssektorn i Norden. Det betyder bland annat att vi varje dag tvättar och levererar 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet. Vi är ca 650 anställda och har produktionsanläggningar i Boden, Långsele, Rimbo, Göteborg, Karlskrona, Örebro och Malmö. Huvudkontor i Örebro. Textilia omsätter cirka 750 mkr per år. Läs mer på textilia.se