2019-05-14 12:41Pressmeddelande

Textilia tilldelas tvätteriavtalet med Region Västernorrland

null

Idag kom det efterlängtade tilldelningsbeslutet i den pågående upphandlingen av tvätt- och textilservice för Region Västernorrland. Ett avtal som varit avgörande för tvätteriets framtid i Långsele. Beslutet visar att Textilia har tilldelats avtalet.

- Detta är fantastiskt goda nyheter både för våra medarbetare i Långsele och för Region Västernorrland då utvärderingen skett på såväl kvalitéts- och miljöaspekter som på pris, vilket kommer att ge Regionen en bättre tjänst. Glädjen är stor över att ha säkrat jobben genom tvätteriets fortlevnad. Nu håller vi tummarna att ingen konkurrent väljer att överpröva beslutet, säger Fredrik Lagerkvist, VD Textilia.

Nu löper en avtalsspärr om tio dagar. Om ingen överprövning sker tecknas avtal from måndag den 27 maj. Avtalet löper from 2020-05-01 till 2024-04-30 med möjlighet till upp till två års förlängning.

Textilia i Långsele har funnits sedan 1949 och är en av Sollefteå kommuns största privata arbetsgivare med 46 tillsvidareanställda samt ett 50-tal visstidsanställda. Tvätteriet hanterar ca 14 ton textilier dagligen åt främst Region Västerbotten och Region Västernorrland.

För mer information kontakta

Fredrik Lagerkvist, VD Textilia
Mobil: 073-852 18 61
E-post: Fredrik.lagerkvist@textilia.se

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård och omsorgssektorn i Norden. Det betyder bland annat att vi varje dag tvättar och levererar 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet. Vi är ca 650 anställda och har produktionsanläggningar i Boden, Långsele, Rimbo, Göteborg, Karlskrona, Örebro och Malmö. Huvudkontor i Örebro. Textilia omsätter cirka 650 mkr per år. Läs mer på textilia.se


Om Textilia

Textilia erbjuder smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva textilservicelösningar för kvalitetsmedvetna kunder inom vård och omsorgssektorn i Norden. Det betyder bland annat att vi varje dag tvättar och levererar 100 ton arbetskläder och textilier över hela landet och får många hårt arbetande människor att känna yrkesstolthet och värdighet mitt i en tuff verklighet. Vi är ca 650 anställda och har produktionsanläggningar i Boden, Långsele, Rimbo, Göteborg, Karlskrona, Örebro och Malmö. Huvudkontor i Örebro. Textilia omsätter cirka 600 mkr per år. Läs mer på textilia.se

Kontaktpersoner

Anna Hallberg
Kommunikationschef
Anna Hallberg